Ο Ασπροδόντης

Ο Ασπροδόντης είναι ένα μυθιστόρημα δράσης και αγάπης που αφηγείται τις περιπέτειες ενός μικρού λύκου που, από μικρό ακόμα κουτάβι, πλησίασε τους ανθρώπους, οι οποίοι του πρόσφεραν προστασία, ζεστασιά και τροφή. Σιγά-σιγά εγκαταλείπει τον κόσμο της άγριας φύσης και υποτάσσεται στους ανθρώπους.


Πλήρες διασκευασμένο, το λογοτεχνικό αυτό αριστούργημα του Τζακ Λόντον, σε 48 μόνο σελίδες με έγχρωμη εικονογράφηση, για γρήγορη ανάγνωση.


Τιτανικός

Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα:RMS Titanic) ήταν επιβατηγό υπερωκεάνιο που αποτελούσε τμήμα του στόλου της White Star Line, το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σαουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.


Ένα σπάνιο ντοκουμέντο του Γιάνγκ Φίλσον, που γράφτηκε 37 ημέρες μετά την βύθιση του Τιτανικού, σε μια διασκευή 48 μόνο σελίδων με έγχρωμη εικονογράφηση, για γρήγορη ανάγνωση.


Ο Ζητιάνος

Το θέμα του έργου είναι η άφιξη του ζητιάνου από τα Κράβαρα (ορεινή Ναύπακτος) στο θεσσαλικό κάμπο και συγκεκριμένα στο χωριό Νυχτερέμι (σημερινός Παλιόπυργος Λάρισας) και οι καταστροφές που η άφιξή του θα φέρει στις ζωές των κατοίκων του χωριού.


Πλήρες διασκευασμένο, το λογοτεχνικό και λαογραφικό αυτό αριστούργημα του Ανδρέα Καρκαβίτσα, σε 48 μόνο σελίδες με έγχρωμη εικονογράφηση, για γρήγορη ανάγνωση.

Μόμπι Ντικ

Ο κάπτεν Έιχαμπ κυβερνά ένα φαλαινοθηρικό πλοίο και αποστολή του είναι να γυρίσει πίσω με όσο το δυνατόν περισσότερο λάδι φάλαινας γίνεται. Έτσι τουλάχιστον νομίζει το πλήρωμά του και, ανάμεσά τους, ο Ίσμαελ, που για πρώτη φορά μπαρκάρει σε ένα τέτοιο πλοίο. Όμως ο σκοπός του κάπτεν Έιχαμπ είναι άλλος: η εκδίκηση. Κάποτε στο παρελθόν ο Μόμπι Ντικ, η Άσπρη Φάλαινα, του έκοψε το πόδι καθώς την κυνηγούσε.


Πλήρες διασκευασμένο το αριστούργημα του Χέρμαν Μέλβιλ, το οποίο ανήκει στη λεγόμενη Αμερικανική Αναγέννηση και έχει ταξινομηθεί από τον όψιμο ρομαντισμό μέχρι τον πρώιμο συμβολισμό, σε 48 μόνο σελίδες με έγχρωμη εικονογράφηση, για γρήγορη ανάγνωση.